KROPPEN I SYSTEMET

Når din krop bliver skåret op, får stukket instrumenter op/ind i alle åbninger. Når den bliver udsat for medicin med bivirkninger, eller fremmede elementer der bliver sat ind i kroppen, så er det nærmest naivt at tro at det ikke har en langt dybere virkning, end det fysiske der er foretaget.

Jeg læste denne artikel i Alt for Damerne og måtte lige hive den artikel frem som jeg før at skrevet til bloggen. Her er Alt for Damernes indlæg: http://www.altfordamerne.dk/mit-liv/samfund/den-hysteriske-patient/

HVEM SØGER TIL HOMØOPATIEN?
Der er typisk 3 typer af patienter i homøopatien. Den ene gruppe kan groft sagt beskrives som ”de økologiske”. Det er den type mennesker som for længst har taget stilling til deres livsstil, og har valgt at gå en naturlig vej, i den udstrækning det er muligt. Det er folk der er meget bevidste om deres kost, om vaccinationer, kemikalier i hverdagen og som også ofte har en stærk åndelig bevidsthed med i deres hverdag. De kommer til homøopaten, som man ellers ville forvente at man brugte sin egen læge.

Den anden gruppe, er dem som har fået tilbudt en behandlingsform til en specifik lidelse af deres egen læge. En behandlingsform som ofte kommer i form af medicin, og deres instinkt gør at de ikke har lyst til at tage imod tilbuddet. I hvert fald ikke før de har prøvet ’noget andet’. De kommer som oftest uden at have den helt store viden om homøopatien, og på anbefaling af andre.

Så er der den 3. gruppe, som vi også ser mange af i konsultationerne. Og det er dem der har været i sundhedssystemet i mange år, typisk med kroniske lidelser. De har tit været igennem både talrige undersøgelser, medicinering og måske operationer, men uden at de føler at deres tilstand er blevet synderligt bedre. Denne type patient kommer som regel med en sørgelig historie om den oplevelse de har haft af det offentlige system. De har været på lange ventelister, selvom de har haft akutte smerter eller andre lidelser der har stor indflydelse på deres hverdag. Måske har de ikke været i stand til at passe deres arbejde og i udstrakt grad har haft svært ved at deltage i familiens hverdag, og har måske oveni købet følt sig som en byrde. Når de så når frem til deres tid, typisk hos en specialist, så er det ikke usædvanligt at de ikke føler sig hørt. De føler sig som et nummer i rækken, der skal ekspederes og hurtigt ud af vagten igen. Og mange af dem vi ser kommer simpelthen med en stærk fornemmelse af at den læge de har siddet overfor ikke tror på at de faktisk har de symptomer som de beskriver. Så det er en tom fornemmelse, når de træder ud af lægens kontor igen, med en ny recept i hånden.

Der er ikke noget at sige til, at når man skal alt det igennem, nogen gange over år, at man begynder at søge nye veje, og i det alternative.

MIT PRIVATE SYN PÅ DET OFFENTLIGE SUNDHEDSSYSTEM
Jeg ved godt hvad det vil sige at være i det offentlige sundhedssystem. I det første år af mit barns liv, tilbragte jeg 8 uger på 2 forskellige sygehuse med hende. Og vi gik til opfølgende undersøgelser i 18 måneder i alt. Jeg ved hvordan dette system dræner ens energi, selvom den behandling man får er korrekt og virker. Det er hårdt arbejde at være syg og være pårørende til en der er syg. Og man bliver nødt til at have en blind tro på, at den behandling man modtager er ordentlig, ellers kan man simpelthen ikke holde ud at opholde sig i systemet. Og det er dermed også et ufatteligt hårdt system at føle sig svigtet af, mens man sidder og kigger på sine piller eller afventer en operation. Og den 3. gruppe af patienter som jeg beskriver har simpelthen mistet troen på at den offentlige hjælp, er den rigtige hjælp for dem. Og nærmest i desperation, har de fundet frem til homøopatien, igennem deres egen grundige research på nettet.

PATIENTERNES OPLEVELSE
Det er hjerteskærende at høre på disse beretninger i konsultationen, hvor det ofte er første gang at personen kan fortælle om hele deres forløb, i den fulde udstrækning. Og hvor den homøopatiske behandling altid vil have som mål at behandle den originale lidelse, så er det som oftest påkrævende at man starter med at behandle den oplevede frustration af den behandling der er foregået op til dags dato.

DET HOLISTISKE SYN
For det første så oplever kroppen anderledes end vores hjerne. Kroppen har ikke samme mulighed for at rationalisere som vi gør i vores hoved. Kroppen oplever helt uden filter. Når den bliver invaderet af instrumenter, operationer og fremmed kemi vil den reagere. Og ja, det er den holistiske tankegang jeg repræsenterer her i denne blog, og en tankegang der er svær at bevise igennem videnskabelige forsøg, simpelthen fordi videnskabelige forsøg ikke tager denne faktor med ind i deres overvejelser. Men når man taler med den enkelte patient, så nikker de genkendende. Nogle begynder at græde simpelthen fordi de godt ved det indeni, men det aldrig er blevet anerkendt før. Det er ikke fremmed for dem, at kroppen har været udsat for en type af overgreb. Dertil tilføjes den psykiske oplevelse af at forløbet, som kan have efterladt en følelse af at forsømmelse, latterliggørelse, ufølsomhed eller simpelthen at have været til besvær. Og i disse tilfælde må behandlingen starte lige der

VI KAN HVER VORES
Folk der kender mig, kender også til min taknemlighed overfor det offentlige sundhedssystem. Mit eget barn havde en dødelig form for meningitis og blodforgiftning og jeg så lægerne redde hendes liv, lige foran mig. Der hersker ingen tvivl om, at uden den moderne medicin ville barn ikke have overlevet! Jeg opfordrer også alle til at gå til deres egen læge, selvom de bruger homøopati eller andre alternative metoder.

Men der findes stadigvæk tilfælde i dette system som ikke bliver bedre igennem den tilbudte behandling. Og når de møder op til den homøopatiske konsultation, føler de at de har været i krig. Og her er det holistiske menneskesyn den afgørende faktor for at man kan blive et helt menneske igen. Og det er en stor glæde at kunne se håbet vokse i den enkelte igen, og langsomt se denne type patient få det bedre igennem den homøopatiske behandling.

Vi lever i en tid, hvor vi hele tiden bliver bedt om at vælge side. Er du for eller imod? Hele tiden! Men det er langt fra hensigtsmæssigt, når vi taler om helbreddet. Og hvilke behandlingsformer vi foretrækker. Hvorfor ikke bruge fra alle hylder? Og der hvor det giver mening.

Sagt på en anden måde: Hvis du er kørt galt, så lad være med at ringe efter en homøopat, ring efter en ambulance! Og hvis du har en kronisk hud lidelse, som du er blevet tilbudt en symptomlindrenede creme til af egen læge, så ring til en behandler, der mener at kunne gøre det bedre end det! Og det ville være til stor lettelse for patienterne, hvis lægerne kunne få lov til at række ud over deres egen næsetip, når der skal diskuteres behandling.

Kærlig Hilsen, Mette

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s