Hvor syg skal man være for at tage til homøopat?

Det er daglig kost for homøopaten, at man sidder overfor en ny patient der hurtigt udmelder: “Jeg har prøvet ALT før jeg er kommet til dig”. Og derefter følger en lang historie om et sygdomsforløb og fejlslagne behandlingsmetoder. Og som oftest er der også beretninger om behandling, der har forværret tilstanden, kortvarigt eller permanent.

Der er historier om konflikter med læger, en historik med medicinering og nogle gange operationer hvor dele af kroppen er blevet fjernet eksempelvis. Og dette kan have fundet sted over flere år, og nogle gange over et helt liv.

Homøopati er ikke en særligt kendt form for behandling i Danmark, og den enkelte skal have lavet meget research før de finder på at tage til en homøopat. Og vi er vandt til at se patienter der kommer til os som ‘det sidste udkald’. Det er en del af det at være homøopat. Men sådan i et privat øjeblik, så er det umuligt ikke at ønske at man havde haft muligheden for at tilse denne type patient på et tidligere tidspunkt i forløbet. For selvfølgelig ville det gøre vores arbejde nemmere, og vigtigst af alt så giver et bedre udfald for patienten, på alle fronter.

Og det leder mig til at tænke på en anden situation, hvor en patient ringede for at høre om hun var syg nok til at komme og se mig.

Og jeg måtte straks skynde mig at sige: Kom når du har det mindste, for så tager vi det der, og forhåbentlig får forhindret at der skal større og mere invasive ting til, før du er tilbage til din bedst mulige sundhed.

Man må gerne komme til homøopat med den lille plet irriterende eksem, eller den her ikke så farlige hoste, som dog ikke vil gå væk. Eller komme efter man har fået medicin, og gerne vil detoxes. Hvis man stopper p-piller og vil kroppen tilbage til sin naturlige tilstand. Eller fordi man ikke har den energi man kan huske man har haft før.

Vi tager i mod ALLE typer patienter som homøopater, også de svære og fremskredne forløb. Men det er også med stor glæde at vi behandler patienter som bare lige har lidt der skal rettes op på igen.

Og med det ønsker jeg jer alle et godt og sundt nytår.

skaermbillede-2015-04-02-kl-13-20-40

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s