Meget snak om lortepiller

Der er et utroligt fokus på vores tarme i øjeblikket. Og det kan jeg godt forstå. Faktisk starter jeg langt over halvdelen af mine patienter på en behandling, der retter sig imod tarmene, uanset hvad deres lidelse er.

Jeg har fundet mig selv i nogle sjove snakke om tarme for tiden. Mange vil gerne snakke om det, for der er kommet fokus på det. Der er en stor bevidsthed om at vores tarmflora bliver ødelagt af eksempelvis penicilin.
Andre får fokus på deres fordøjelse, fordi de er blevet rigtigt syge, og har læst og hørt at der sidder en stor del af immunforsvaret i tarmene. Nogle går så vidt som at overveje at få en operation, hvor de får tilført gode bakterier til deres egne syge tarm, igennem det der kaldes en fecal tranplantation (foretages ikke i Danmark).

Der er en stor bevidsthed om at probiotika er et vigtigt kosttilskud, jeg tror at bogen ‘Tarme med charme’ har været med til at sætte ekstra fokus på dette. Mange er begyndt at arbejde med ‘fermentering’ i køkkenet, for at få ekstra af de gode bakterier med i kosten. Og jeg oplever en voksende ‘kult’ omkring daglige tarmskylninger, som afhjælper både lever og tarm.

Jeg kan også mærke at jeg i min praksis har øget fokus på fordøjelsen. Fordi jeg oplever at det skaber nogle rigtigt fine resultater til lidelser så forskellige som eksem, migræne, søvnproblemer og naturligvis fordøjelsesproblemer. Og vi har faktisk en række af lægemidler i homøopatien, som er lavet af netop fordøjelsesbakterier (og fortyndet i den vanlige ekstreme grad, som der er en del af fremstillingen af homøopatisk medicin), vi kalder dem for ‘the bowel nosodes’. Der er cirka 15 forskellige af dem, og jeg har altid udskrevet dem flittigt, og de er blevet en del af mine kerneudskrivninger nu. Tarmen er et godt sted at starte ved rigtigt mange lidelser.

Og sådan har jeg hørt mig selv sige ordet ‘lortepiller’ i mange forskellige situationer på det sidste, som nede hos min lokale helsemand den anden dag, i en sludder med en bekendt der rådspurgte sig om et familiemedlem og såmænd over aftenkaffen derhjemme.

Tarmen og fordøjelsen er bestemt et tema der er oppe i tiden, og altså også nede hos din lokale homøopat.

Hvis du eller dit barn har problemer med fordøjelsen, og ikke er helt tilfreds med de tiltag som du har taget indtil nu, så anbefaler jeg varmt, at du prøver homøopatien. Og du er meget velkommen til at komme til en konsultation hos mig naturligvis.

Kærlig hilsen, Mette

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s