Homøopatens bord #1

UGEN DER GIK: Hårtab, kursus for professionelle fødselshjælpere, Signe Molde & gæsteblog hos Moderskaber.

HÅRTAB
I denne uge kom en ung mand med alopecia forbi til hans 3. konsultation hos mig. Han har været pletvist skaldet over en årrække, og har nu fundet vej forbi en homøopat. Allerede efter den første konsultation, bemærkede han at der voksede dun frem på de ellers skaldede pletter i hovedbunden. Og denne gang kunne han berette at hårene var blevet stivere i det, og han oplevede at der voksede nye hår frem, som lige skulle ‘hjælpes’ til at bryde igennem huden, ved at kradse lidt på dem. Han synes desuden at han kunne se at hårgrænsen flyttede sig lidt, til det bedre.

Jeg har ikke vildt meget erfaring med alopecia, men har alligevel behandlet det nogle gange. Og min erfaring er, at hvis jeg kan gøre en forskel, så kommer det ret hurtigt i forløbet. Så jeg plejer at sige at vi skal give det en 3-4 måneder, for at se hvordan det går, og hvis der ikke sker noget inden for denne periode, så synes jeg ikke der er nogen grund til at fortsætte den homøopatiske behandling. Min erfaringer siger mig at det er cirka halvdelen der oplever bedring i deres alopecia, når de kommer til mig.

Jeg aftalte med den nævnte patient, at vi ses igen til januar. Lige nu ser det jo ud til at der er sat en god udvikling igang, også skal det jo bare helst fortsætte sådan. Og hvis den bare gør det, så er det ikke brug for konsultationer lige nu.

KURSUS FOR FØDSELSHJÆLPERE
I denne uge har jeg også holdt kursus for en lille gruppe af proffesionelle fødselshjælpere. Man har måske hørt mig tale om et kit med 36 homøopatiske lægemidler, og som jeg holder mange kurser i at bruge. Sådant et kit findes også specifikt til fødsler. Og jeg oplever en øget interesse fra jordmødre, doulaer og andre fødselshjælpere i dette kit, så meget at jeg med jævne mellemrum afholder kurser i brugen af det. (Se alle opslåede kurser her)

Jeg tager ikke selv ud til fødsler, men jeg nyder at høre de mange historier om fødselshjælpere der bruger det med gode erfaringer, og fødende der har nydt godt af homøopatien. Det føles næsten som at begge parter bliver helt forelskede i homøopatien; den fødende fordi hjælper hende så hurtigt og så godt, og fødselshjælperen fordi hun har fået et nye vidunderligt stykke værktøj, som bringer lindring og styrke på samme tid.

Vi var en lille hyggelig flok til dette kursus, og kunne sagtens mase os sammen inde i klinikken. Det er en god måde at holde kursus på synes jeg, for der er plads til meget dialog og jeg får svaret på den enkeltes brændende spørgsmål. Og det er bare altid lidt skønt, når en deltager udbryder: Det lægemiddel kunne jeg godt have brugt i sidste uge!

SIGNE MOLDE OG HENDES QUIZ
Jeg fik mange beskeder igår om at jeg var på TV. Jeg gav et interview til TV2 NEWS tidligere på året, og dette interview blev skamklippet, så familien Danmark kunne få noget at grine af i Quizzen med Signe Molde. Og indslaget som jeg blev brugt i, er nu også med i Signe Moldes ‘Best Of’. Det gjorde ondt, det kan jeg ligeså godt bare indrømme! Og jeg besluttede mig for ikke at se det igen. Men så kom jeg til at se det i går alliegvel, og det gør mig ked af det. Jeg synes ikke det er fair. Jeg synes ikke det er rimeligt. Men det er jo bare let underholdning. Jeg mødte ham der Krasnik på Heartland festivallen i år. Han sad og hyggede med hans kæreste (går jeg udfra, det KUNNE også godt have været hans søster, de så ikke ligefrem særligt forelskede ud). Jeg debaterede med min bedste ven om jeg skulle gå op og bare præsentere mig selv, men vi blev enige om at jeg skulle lade være. Og det var nok også det bedste.

Signe udnævnte mig til at være Anti-Vaccine-Dronningen i det program. Og jeg er naturligvis stolt af at jeg er dronning i noget som helst, men resten af titlen er helt forkert. Hvis jeg er anti noget, så er det anti tvang. Og that’s it! Men det er en betændt debat, så meget ved vi!

Du kan se programmet her (jeg er med fra ca 22min)

Og du kan se interviewet der blev skamklippet her.

MIN GÆSTEBLOG HOS MODERSKABER
Nu har jeg været i København i lidt over 2 år, og jeg har mødt en masse skønne behandlerkolleger her. Og jeg nyder det samarbejde vi har med hinanden, og den rige udveksling vi har mellem hinanden. Og jeg bliver ekstraglad, når jeg bliver spurgt om jeg ikke vil skrive noget, om noget bestemt. Og det gjorde Camilla Willumsen, som er den passionerede kvinde bag Moderskaber. I kan læse artiklen her.

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s