“JEG FRYGTER AT SKULLE TIL LÆGEN”

DEN KEDELIGSTE, MEST SØRGELIGE TENDENS

Jeg hører det alt for ofte: “Jeg gruer for at skulle til lægen, for han skælder mig altid ud.” Eller: “Jeg er lige kommet hjem fra lægen, og jeg græd hele vejen hjem.” Eller: “Da jeg sagde vi har valgt ikke at vaccinere, sagde lægen direkte til mig: Så er du selv skyld i det hvis dit barn dør.” Lyder det chokerende for dig? Jamen det er skam (også) hverdagen i Danmark! Og jeg kan slet ikke starte med at berette om alle de utallige gange, jeg har hørt om at lægen har rullet demonstrativt med øjnene, når folk fortæller at de bruger alternativ medicin nede hos lægen.

 Jeg gør et stort nummer ud af, at opfordre alle til at have et godt forhold til deres læge. Jeg tager mit medansvar alvorligt, når det kommer til mine patienters sundhed, men faktum er også, at jeg ikke er til rådighed 24 timer i døgnet. Det er vigtigt for mig, at jeg ved at mine patienter også kan ringe til en læge, når der er behov for det. Og jeg bliver simpelthen nødt til, at opfordre til at man skifter læge, indtil man finder en der respekterer ens personlige, og helt frivillige valg omkring brugen af alternativ medicin og valg omkring vacciner. Men jeg græder lidt inden i, hver gang jeg hører disse historier. Jeg hører dem alt, alt, alt for ofte.

Faktisk så opholder vi os her, i grænselandet af hvad lægen har embede til, i sin position som læge. Og lad mig slet ikke begynde at tale om etikken i denne opførsel. Hvornår er det blevet acceptabelt, at lægen skræmmer den unge mor væk fra hans eller hendes praksis? Hvem tænker, at det er hensigtsmæssigt, at nogen overhovedet holdes væk fra lægen, pga. af nogle personlige og lad mig understrege, helt lovlige valg!?

Hvad lægen mener om alternativ medicin og vaccination, har intet med den enkelte patient at gøre. Og rent faktisk så overtrædes straffeloven muligvis og i nogen tilfælde, når lægen bruger sit embede til at presse borgere, til at træffe valg, der er fordelagtige for lægen. Specielt fordi der er udbetales honorarer til lægen, når han vaccinerer. Se selv her.

Som borgere er vi dog beskytte af straffeloven i sådanne tilfælde. Læs med her fra straffeloven, kapitel 16:

§ 150. Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, misbruger sin stilling til at tvinge nogen til at gøre, tåle eller undlade noget, straffes han med fængsel indtil 3 år.

§ 151. Den, som tilskynder eller medvirker til, at nogen, der er underordnet vedkommende i offentlig tjeneste eller hverv, forbryder sig i denne tjeneste, straffes, uden hensyn til om den underordnede kan straffes eller på grund af vildfarelse eller af andre grunde er straffri, efter den for den pågældende forbrydelse gældende bestemmelse.

Man kunne også på godt jysk, kalde det for magtmisbrug, når en læge bruger følelsesbetonede udtalelser for at presse forældre til at vaccinere. Og specielt når man sidder med en sårbar, ny mor!

Jeg græmmes, ved de historier jeg hører, i mit virke som homøopat. Og i mit virke som admin i facebookgruppen “Naturligt sunde børn. Vaccination og dens alternativer. Forum for forældre.” Det er fint at lægerne bakker op om den medicin de praktiserer. Men jeg synes, det er uacceptabelt, når de skræmmer patienterne væk. Jeg har svært ved at se fornuften i det! Hvis lægen mener at disse patienter er mere udsatte, hvorfor sætter han eller hun så ikke ind med ekstra omsorg og alternative løsninger samt information der er brugbar i denne situation? Og hvorfor bliver de så vrede over, at jeg tager mig af disse patienter? Det giver ingen mening…

Heldigvis, er der også nye toner på vej:

“Sygehus Lillebælt vil gøre det til en del af sin profil at invitere til dialog med patienterne om alternativ behandling. »Vi vil gerne bygge bro, hvor der tidligere har været en tendens til at grave grøfter i forhold til det alternative«, siger overlæge Lars Henrik Jensen.”

Læs hele artikelen her.

Jeg håber, at dette er nogle af de første spæde skridt til, at vi kan leve i fred med hinandens beslutninger omkring sundhed. Og forhåbentligt åbne op for, at der faktisk er flere veje til sundhed. Jeg holder aldrig op med at være håbefuld, og vil blive ved med at deltage aktivt i det brobyggeri, som Sygehus Lillebælt så smukt lægger op til!

Og med det, god weekend!

Mette

minikursusDer er stadigt et par ledige pladser til minikursus

Gør 2017 til året hvor du begynder at bruge homøopati derhjemme.

Jeg holder minikursus på tirsdag (den 10/1-2017). Lær at bruge homøopati til hjemmebrug, og kom med i et fællesskab med andre der også har været på minikursus, og bruger homøopatien rutineret hver dag. Det vil ændre dit liv for altid.

Læs mere her.

skaermbillede-2017-01-06-kl-09-48-53Min e-bog hos Grøn Stue

Jeg har skrevet en e-bog om vaccine, sammen med Rose Maimonide, som nu er tilgængelig for medlemmer af ‘Grøn Stue’.

Her er nyttig info både for de forældre der vælger at vaccinere, og dem der vælger ikke at gøre det. Jeg anbefaler på det varmeste ‘Grøn Stue’, til alle de forældre der vælger en mere ‘grøn’ tilgang til familiens sundhed. Det koster kun 125 kr. om måneden at være medlem.

Læs mere her.

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s