Mette, er du anti-vaccine? (lyninterview med homøopaten)

Mette, er du anti-vaccine?
Nej

Mette, er du pro vaccine?
Nej

Hvad er du så?
Jeg er anti tvang. Direkte, som indirekte.

Jeg forstår at man kan stå i en situation, hvor det at fravælge vaccine, er uoverskueligt eller praktisk umuligt. Eller endda uhensigtsmæssigt. Og jeg bliver virkeligt ked af det, når jeg bliver opfattet som anti-vaccine. Det er jeg ikke! Og jeg dømmer ikke nogen der vaccinerer deres børn. Mit eget barn er vaccineret, og jeg har selv stået der! (Det var jo her hele min rejse med homøopatien startede).

Jeg forstår, at det hele tiden bliver vigtigere for forældre, at have en ægte partner i spørgsmålet om vaccine. Vaccineprogrammer udvides hele tiden, og langt de fleste læger fornægter at der kan være problemer associeret ved vaccination. Så hvor skal man gå hen?

De fleste som fravælger vaccine, tror jeg godt ved, at de kan tage til en homøopat.

Men hvad med dem der tilvælger vaccine? Og gerne vil have en partner i det udover lægen. Hvor skal de gå hen?

Jeg ved godt, at der er homøopater derude, som tager meget skarp afstand til vaccination. Jeg er ikke en af dem. Nej, jeg vil ikke selv vaccineres (mere). Og nej, mit barn skal heller ikke vaccineres (mere).

Men jeg taler også med forældre i udlandet, som ikke kan få deres børn passet, hvis de ikke er vaccinerede, og som ikke har mulighed for at flytte et sted hen, hvor reglerne er anerledes. Jeg taler med voksne der skal vaccineres for at beholde deres arbejde. Og endnu oftere, hvor spørgsmålet om vaccine skaber splid forældre og familier imellem.

Er det optimalt? Nej

Kan homøopaten hjælpe her alligevel? Ja

Det er med blødende hjerte, at jeg hjælper i disse situationer, sammen med forældrene. Men jeg gør det!

Og mest af alt, så bliver jeg ked af det, når jeg hører fra forældre, der tror jeg vil dømme dem, fordi de har vaccineret, eller fordi de bliver nødt til det. Jeg dømmer ingen.

I spørgsmålet om vaccine, er der flere forskellige måder at gribe det an på, men der er heller ikke et endegyldigt svar. Der er fordele og ulemper ved alle disse måder. Det vigtigste for mig, er at forældrene har truffet deres eget valg. Og hvad det end måtte være, så hjælper jeg! Det eneste jeg beder om, er at valget er informeret.

Om du vil vaccinere eller ej, er DIT valg!

Så hvis du hører nogen omtale mig som værende anti-vaccine, så skal du vide, at det er en etiket, der er blevet klistret på mig af andre. Det er ikke en måde, jeg beskriver mig selv på. Men jeg er anti-tvang på vaccineområdet. Og det er jeg 100%. Og det vil jeg til gengæld meget gerne citeres for!

Kærlig hilsen, Mette

Du kan downloade mit materiale fra ‘kursus for forældre der ikke vaccinerer’ her.

Du kan tilmelde dig mit ONLINE minikursus i homøopati her.

Du kan desuden se alle mine gratis downloads her.

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

3 thoughts on “Mette, er du anti-vaccine? (lyninterview med homøopaten)

 1. Kære Mette

  Jeg undersøger pt for og imod i fht influenza vaccine til gravide. Hvad mener du om det, og kan en homøopat eller fx en Biopat, være et alternativ?

  Like

  1. Jeg kan ikke svare på noget så generelt, særligt tydeligt. Vacciner skal overvejes i forhold til ens personlige situation og overbevisning. Men det er ikke længe siden man ikke vaccinerede gravide. Og så vidt jeg er informeret (og læs indlægsseddel), så er der ikke nogen studier overhovedet der har kigget på influenza vaccination af gravide. Jeg tillader mig også at holde mig skeptisk overfor nye tiltag. Vi ved ikke hvad en vaccine betyder, før den har været brugt på en stor gruppe af mennesker. Og skal vi se på eventuelle længerevarende bekymringer, så skal der også gå meget tid, før vi oprigtigt kan vurdere dette.

   Like

 2. Jeg er fuldstændig enig med Mette: tvang er brud på menneskerettigheder. Enhver har ret til at bestemme over sit eget liv og helbred.
  Der er i øvrigt masser af dokumenteret forskning i vaccination og masser af mennesker med erfaring med uvaccinerede børn.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s