HPV er en privatsag

Så er der gang i debatten igen. ALT for mange fravælger HPV vaccine, siger de. Og der er efter sigende “99,99%” evidens for at HPV-vaccinen ikke giver nogen bivirkninger, ud over dem man bare skal acceptere (rødmen på indstiksstedet, lidt feber mm.), og dem der er blevet udbetalt erstatning til, siger Lea Korsgaard fra Zetland. Altså på trods af at så mange klager over bivirkninger..

Men ok, lad os bare antage at alt forskningen er korrekt og endegyldig, på trods af at flere seriøse røster, bliver mere og mere højlydte omkring utroværdigheden i medicinsk forskning.

Det er faktisk gået så vidt, at Marcia Angell, den tidligere redaktør af ”The New England Journal of Medicine” igennem 20 år, har udtalt, at:

”Det er simpelthen ikke længere muligt at tro på meget af den kliniske forskning der publiceres, eller tro på bedømmelsesevnen af betroede læger og autoriteter bag medicinske retningslinjer. Det er uden fornøjelse at jeg drager denne konklusion, som jeg er nået til langsomt og med meget tøven igennem mine 20 år som redaktør på The New England Journal of Medicine”.

Men lad os se bort fra det, og lad os da bare antage, at de der piger der siger de er blevet syge, bare er skøre.

Hvad så, har man ikke stadigvæk ret til at fravælge HPV vaccinen, og enhver vaccine for den sags skyld? Hvad nu hvis jeg ikke ville have noget imod at dø af livmoderhalskræft (selv om HPV vaccinen jo egentlig ikke er en kræft vaccine, men en forstadie-til-formodentlig-kræft-vaccine). Må jeg så ikke det? Eller hvad?

Hvad nu hvis jeg vælger at fokusere på min mad. På stress i hverdagen. Vitaminer og mineraler. På at skære ned på de ting der kan give cancer, og som bonus effekt fakstisk også formindske risikoen for livsstilssygdomme, og dermed yderligere reducere min personlige risiko for at dø.

Hvad nu hvis jeg ikke har lyst til at skulle stikkes, af et menneske der højst sandsynligt kigger på mig med foragt, pga mine holdninger omkring tvang og vaccination. Et menneske, som har læst på et studie, hvor det nærmest er en sport at chikanere mig med mellemrum, fordi jeg er homøopat. En som der udskriver hormoner i form af p-piller til teenagere med uren hud og som rask væk vaccinerer gravide med influenzavaccinen. Er det ikke grund nok til at fravælge HPV vaccinen?

Hvilken grund er der til at fravælge vaccination? Der må da være nogen! Selv for den blåøjede chefredaktør, og lægen!

Heldigvis er der intet krav om at man skal forsvare sit valg om vaccination i Danmark. Eller valg af behandling. Og selvom der er en klike der går rundt og opfører sig som herremænd, så er det altså bare kejserens nye klæder.

Din krop, dit valg! Sådan er det bare.

Krammer, Mette

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

One thought on “HPV er en privatsag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s