Det er noget pis for lægerne, når patienterne bliver raske uden dem

Mens sundhedsvæsenet bliver lappet sammen med dyre nye IT-systemer og ny dyr medicin, så sidder vi en flok alternative behandlere og rydder op efter de utilgivelige fejl og mangler, som dagligt går ud over patienterne. Patienter som i har sværget at tage jer af.

Der er mange grader af de fejl: Det går fra den opgivende behandling af kroniske hudlidelser, som spises af med hormoncreme af selv de dyreste, mest belæste og anerkendte specialister i landet. En behandling uden udsigt til at blive kureret, men med en langsom opbygning af bivirkninger. Og så er der selvfølgelig dem der kommer fuldstændigt ødelagte ud på den anden side af systemet. Forkrøblede efter talrige, ydmygende undersøgelser, tvivlsomme operationer og demoraliserende konsultationer, der som regel bare ender med en ny recept til ny medicin med nye bivirkninger. Og uden rigtig noget håb for at blive kureret.

Med den dybeste arrogance opdages det ikke, hvor meget systemet har brug for os, de alternative behandlere. Ingen tager notits af hvad vi gør for mennesker, som er blevet opgivet af systemet med en tvær mine. Patienter med ægte problemer og ægte lidelser, synbare og mærkbare. Patienter som for første gang møder lindring igennem alternativ medicin.

Hver eneste dag bliver patienter behandlet bivirkningsfrit og med succes af det i kalder for alternativ medicin. Og i griner endda af os, forfølger os i værste fald.

Hvis man vil ’disrupte’ på sundhedsområdet, så vil jeg opfordre til at man kigger mod Schweitz, som netop har anerkendt at akupunktur, holistisk medicin, urtemedicin, kinesisk medicin og homøopati som behandlinger man kan få på den offentlige sygesikring, efter en årelang undersøgelse. En undersøgelse hvor man valgte at fokusere på resultaterne, bundlinien, som vi ellers er så glade for her i landet. Og det man fandt ud af var, at patienterne blev hurtigere raske og at det kostede samfundet mindre, hvis man inkluderede alternativ medicin som valg for de syge. Man skal virkeligt være ualmindeligt stædig for ikke at finde det interessant. Men det er systemet. Og vi, de alternative behandlere passer vores arbejde uden at forvente tak for at rydde op efter systemets mangler.

Det er kun når systemet fejler, at patienterne søger udenfor systemet. Og det bliver i højt grad synligt hvor sygt systemet er, når vi kigger på hvor travlt vi har det som alternative behandlere.

Det er en dyb tragedie, og både dumt og dyrt, at at vi ikke kan arbejde sammen på tværs af vores faglighed.

Med venlig hilsen
Mette Mitchell, homøopat Bsc (hons)

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

2 thoughts on “Det er noget pis for lægerne, når patienterne bliver raske uden dem

  1. Kære Mette, jeg kender også systemet som du beskriver,..Det er med et blødende hjerte jeg ser på et sundhedssystem jeg var i mange år del af som personale og med min allergiramte datter som patient .Jeg medgiver at man ikke kan helbrede kun med tvivlsom medicin .Der må skånsomt behandles på krop,sind og ånd ..Uden at ødelægge og tilføje endnu flere gener,.Som det sker nu med al slags vaccinationer der indeholder quicksølv og alluminium bl.a.De fleste deodoranter blev fjernet netop fordi de indeholdt alluminium,der er skadeligt…Jeg måtte tie stille mens min datter blev behandlet med hormoncremer i stor stil med kun 8.mdr.Mens jeg hemmelig smurte min datter med ren olivenolie for at undgå det der er værre…Idag har hun ikke tyndslidt hud .. Men p.g.a. Astma må hun tage steroider .Jeg ville hellere bruge Homøopati…Men nu er hun besluttet og voksen…Men ved enhvert lejlighed anbefaler jeg Homøopati.Mette ,sådan en som dig skulle har været der i min børns unge år …Jeg har altid kun ville bruge andet end almindelig medicin….Tak fordi du kæmper på alles vegne med viden og sund fornuft…… K.h…..Cornelia…..:)) Vi ses i næste uge til mere fordybelse af emnet….

    Den 30. jun. 2017 kl. 18.05 skrev Homøopat Mette Mitchell :

    Like

  2. Flot skrevet. Flot fortalt helt igennem en super fin beskrivelse af systemet i dag. Har selv brugt akupunktur, hypnose og begge dele med positiv effekt. Tak, tror bare vi/du taler for døve ører

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s