Grandview trapperne er blevet besteget! Tjek mit nye fitnesscenter

Min nye hjemby, Edmonton AB, har mange trapper. 50 stk i alt. Og de er mit nye fitnesscenter!

Trapperne fører alle til ‘the River Valley’, som er den 160 km lange naturpark der løber igennem byen. Det er den største urbane naturpark i Canada. Med sine 74 km2 (7400 hektar) er den 22 gange større end Central Park i NYC. Så 50 trapper er ikke for lidt kunne man sige.

Der er en trappe der er synligt fra vejen til klinikken, men jeg kunne simpelthen ikke regne ud, hvordan man kom hen til den. Brian vidste det heller ikke. Så det har været mit eget lille eventyr at finde hen til foden af denne gigantiske trappe med 242 trin.

Jeg fandt ud af at den hedder ‘Grandview Stairs’, og det gjorde det ikke mindre interessant. Jeg fik mig nørdet frem til en vej til den, og på vej der her for jeg vild, og fandt så på den måde trappen! For en gangs skyld var det en fordel, at jeg er så håbløs til at finde vej.

Og jeg fik trappen besteget, og det var intet mindre end fantastisk. Og jeg blev belønnet med denne lækkerbisken af en udsigt.

Grandview view
Udsigten fra toppen af Grandview Stairs
Grandview stairs from top
Udsynet nedad er ogå imponerende

Jeg lavede mine ‘mobility øvelser’ på toppen af trapperne, mens jeg indåndede den friske skovduft. Det var intet mindre end herligt.

Efter jeg var kommet ned igen, så besluttede jeg mig lige for at snuse lidt omkring i den omkringliggende natur.

Billedet her nedenfor, er taget fra parkeringspladsen. Man er lynhurtigt inde i ‘urskoven’, man skal ikke mange meter ind. Der er trådte stier, og små afstikkerede ud til siderne. Jeg er før faret vild i the River Valley, men det gør alle har jeg fået af vide. Det hører med. Og det giver helt sikkert et sus i maven, når man lige beslutter sig for at springe fra stien og ind i vildnisset.

Spring water
Jeg ved ikke hvor vandet kommer fra. Men det er ganske vidunderligt at se vand springe på denne måde.
Hule
Hvem mon der bor her?
Fra mig til dig
Jeg bliver aldrig træt af at se på sådan noget her

Og efter min lille tur off the beaten track, og mødet med en pænt stor hule, så sluttede jeg lige af med at stille mig ud på midten af broen, og tage dette syn ind.

Hvad man ikke kan se på disse billeder, er at jeg kunne høre bilerne suse fra Fox Drive. Man er lige ved siden af byen, når man er her. Men det tager intet af charmen for mig. Hvis man vil ud og være alene, så kan man jo bare gøre det. Men det er den vildeste luksus, at kunne får naturen på denne måde, lige så nemt som at gå på cafe (altså efter man har fundet ud af hvor man kan parkere).

Der er mange grunde til at jeg er flyttet hertil. Men den direkte adgang til den rå og ufriserede natur er den direkte årsag til, at jeg fik sat tingene igang så hurtigt som jeg gjorde. Det her er godt for min krop og for min sjæl. Det nærer mig.

Kærlig hilsen, Mette

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s