Mine bedste supplementer til det blå kit

Udbrændt. Hormonel. Overspisning. Sårheling. Stædig hoste. Kan man behandle det selv? Du kan da prøve! Der findes 1000’vis af homøopatiske lægemidler, og de findes alle i mange forskellige potenser. De homøopatiske kits der er på markedet, er alle begrænsede af plads. Det er kun hvor meget plads, der er i et kit, der afgør hvor mange lægemidler, der er der i. For der findes lægemidler til ALT. Men her er nogle ideer til hvad man kan købe, hvis man gerne vil udvide sit kit en lille smule.

Hvis du endnu ikke har et kit, men gerne vil lære mere om det, så kan du streame hele ‘minikursus i homøopati til husbehov’ her. (Find RABAT kode til dette kursus længere ned i nyhedsbrevet)

Gelsenium 200c: Har du prøvet at være træt-træt-træt, uden at kunne sove dig ud af det? Dette homøopatiske lægemiddel passer godt til influenza-lignende symptomer, og den overvældende træthed, der ofte følger med. Alt homøopati er holistisk. Og det betyder at man ikke bare sådan lige, kan klistre et homøopatisk lægemiddel på en navngivet sygdom. Men gelsenium er et homøopatisk lægemiddel, der passer godt på sammenfaldet af umådelig træthed og influenza. Følelsen af meget tunge øjne, man knapt kan holde åbne. Ømme muskler. Kuldegysninger der mærkes op igennem rygsøjlen. Men mest af alt, den her tunge træthed og tunge øjne. Man kan også bruge det til andre tilstande, hvor man bare ikke kan finde energien igen, som ved når man er udbrændt eksempelvist. Gelsenium er i kittet i en 30c, men lige i disse situationer er det også rart, men noget med lidt mere krudt i. Så gelsenium kan med fordel opgraderes til en 200c, som et godt supplement eller udskiftning af den 30c, der er i kittet. Hvis man er meget træt, så kan man godt forsøge sig med at tage gelsenium 200c 1 gang dagligt i 7 dage. Se om det har en effekt. Og husk at tage fat i din egen homøopat, hvis du har brug for lidt mere grundig hjælp.

Pulsatilla 1M: Til den her overvældende ked af det-hed. Der er en pulsatilla 30c i det blå kit. Jeg tror heller ikke at der findes et kit på jorden, som ikke har pulsatilla med. Det er et hyppigt brugt lægemiddel, og samtidig er det også nemt at genkende behovet for: gult snot i lange baner, klistrede øjne, ingen tørst, symptomer der flytter sig irrationelt rundt i kroppen og så den her meget karakteristiske pylrethed. Små børn der vil være hos mor. Unger der græder når de afleveres i skolen. Og senere karikaturen på en præ-menstruel teenager, der skaber tårevædet drama. Og kvinden der bliver ulykkelig op til og under menstruationen. Eller sagt på en anden måde: Den her uovervindelige ked af det det-hed, som kunne beskrives som hormonel, og hvor man har virkeligt meget behov for nærhed og trøst.  Jeg har selv følt en overvindende ked af det-hed, efter at fået en meget stærk anti biotika, så jeg var ikke hormonel lige der. Men det føltes bestemt sådan. Og lige præcist her, er pulsatilla 1M et ganske særligt og brugbart lægemiddel. Og det er en enorm gave, at have det ved hånden, skulle man få brug for det, så køb det inden du får brug for det! Som regel behøves man bare at tage det 1 gang, lige mens man står i situationen.

Leptin 12c: Hvis du gerne vil tabe dig, så skulle du se om dette lægemiddel kunne virke som en støtte for dig! Det her er sådan en lidt ny ‘genre’ af homøopatiske lægemidler. Det er ikke en man bliver undervist i på skolerne, og der findes heller ikke rigtigt noget litteratur på området. Leptin forekommer naturligt i kroppen i forvejen, og ved at tage det homøopatisk og i lav potens, forsøger man teoretisk at styrke leptinen i kroppen. Og sådan kan man gøre med flere andre hormoner og elementer i kroppen. Da jeg skrev mit bachelor projekt på skolen, der skrev jeg om homøopati og vægttab. Og i det arbejde, begyndte jeg at kunne se, nogle muligheder i homøopatien, som jeg siden har prøvet af. En af dem var hvad homøopatisk leptin, mon gør ved kroppen. Leptin er et hormon, der giver besked til hjernen om at man har spist og derfor nu ikke er sulten mere. Og man ved også at hvis man har meget fedt på kroppen, så responderer hjernen ikke rigtigt på leptin. Så jeg har eksperimenteret med at tage leptin 3x gange om dagen, og det gør det bestemt nemmere at regulere maden, både for mig og andre jeg har foreslået lægemidlet. Og jeg synes ihvertfald, at man bare skal prøve! Homøopati er virkeligt billigt, tænk nu hvis det virker på dig, bare lidt? Sikken en lettelse!

Silica 12x (eller 12 D): Få huden til at hele pænt op igen. Silica er også i kittet, i en 30c. Og det er også en fin potens. Men jeg synes alligevel det er meget godt at have ved hånden i en lavere potens. Ofte bruger vi silica på en ret praktisk måde, og uden at man behøver at kigge på de følelsesmæssigt perspektiver. Og så er de lave potenser helt på sin plads. Vi bruger det til at få noget ud af kroppen, som ikke skal være der. Og vi bruger det til at få huden lukket med, efter der har været et brud på overfladen. Så det er ret genialt til det sidste stadie af en byld eksempeltvis: Man vil gerne have det sidste betændelse ud, og man vil gerne have bylden til at danne hud igen nedefra. Men det er altså godt til alle de tilfælde, der er lidt på samme måde. Så splinter der skal ud. Tænder der bryder igennem. Trommehinder der er sprunget. Sår der skal hele. Find selv på flere! Man kan tage det op til 3-5 gange om dagen, indtil det er blevet fint igen.

Narayani CCA: Mit allerbedste tip til hoste! Hoste er notorisk svært at behandle homøopatisk. Man føler sig ofte et skridt bagud, da vi har med symptomer at gøre, der forandrer sig lidt hele tiden. Og pga det, så er der også behov for at ændre lægemidlet hele tiden. Det er endnu sværere hvis man behandler børn, for det er meget svært at få dem til komme op med de afgørende nøgleord om deres hoste, så man kan få det slået ordenligt op. Derfor er Narayani lægemidlet CCA (Chest, Cough, Asthma) en sand ‘blessing in the sky’, når det kommer til hoste. Det er et blandingslægemiddel, sammensat af flere forskellige homøopatiske lægemidler til hoste, og det har bare været fantastisk her i december og januar. Man kan købe CCA direkte fra Narayanis hjemmeside. TIP: Man skal oprette en konto og være logget ind, før man ka betale.

Kærlig hilsen, Mette

Læs også mine blogindlæg her og her om mine yndlingsprodukter!

18527431_1579460022095254_2131253583728313969_o

 

 

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s