Den konstante angst for at sige noget for højt

Når man bevæger sig i et miljø af alternative behandlere, dygtige helsekostforhandlere, hjemmeskolere, un-schoolers, anti-vaxxere, cannabisforkæmpere og ammende speltmødre, så er man også det etablerede samfunds fjende. 

Når man ikke følger statens råd om kost, vaccine, medicinsk behandling og skolegang, så opholder man sig i et rum, hvor der trues med at hidkalde myndighederne, hvis man lige skulle blive for lidt for kæk.

Der holdes krampagtigt fast i påstanden om at statens råd er bevist igennem videnskaben, og derfor er man børneplager, hvis man ikke bare retter ind efter det. Der er ikke plads til debat, der er ikke plads til udveksling af informationer. Far har talt, og nu er det sådan.

Og hvis man først begynder at råbe op om bivirkningerne af vaccine (læs indlægssedlen), fødevareindustriens påvirkning af kostrådene, kemi i dagligvarer, manglende forskning i alternativ medicin, videnskabens begrænsninger igennem hvad instrumenterne kan måle, kritisable sponsorater af patientorganisationer, ‘købe-forskning’, og det fuldstændigt tåbelige i, at vi lægger alle vores æg i medicinalindustriens kurv (samtidig med vores politikere køber aktier), og fuldstændigt ignorerer behandling af den bagvedliggende årsag, når vi taler om sygdom, så udråbes man straks som faktaresistent og som en trussel mod samfundet.

Det er tydeligt at det etablerede samfund har valgt side. Det er pengene der taler, næppe nogen overraskelse. Hvad der måske er mere overraskende, er den energi der lægges i at tryne os, der har en anden oplevelse af at behandle syge mennesker. Vi bliver latterliggjorte i medierne, lægges for had på de sociale medier og indimellem bliver det tunge skyts bragt ind i form af direkte trusler, der har indflydelse på ens eksistens. Nej, jeg kommer ikke med konkrete eksempler, da det kan betyde fyringer, lynchinger på Facebook og i de etablerede medier, og hidkaldelse af de sociale myndigheder af ‘bekymrede borgere’. Det kunne nemt forveksles med personlig hetz, og under alle omstændigheder en effektiv måde at lukke munden på personer, der ytrer sig for meget.

Men på trods af det, så bruger flere og flere alternativ medicin, og salget af vitaminer og mineraler stiger konstant. Folk vælger kød og dyreprodukter fra som aldrig før og mange flere hjemmeskoler deres børn. Det kan ikke stoppes med brochurer fra Regionerne, eller Laura Lindahl’s skingre stemme.

Det er modbydeligt den måde ordenlige mennesker, alternative behandlere, hænges ud i offentlig forum som farlige. Det er modbydeligt for den enkelte, men det er nedsætteligt for os alle, at det gøres uden nogen kristisk røst overfor den medicin, der udskrives i så rå mængder hver eneste dag. Patienter bliver syge af deres medicin og behandling, mens de alternative behandlere og helsekostbutikkerne har mundkurv på igennem love og regler.

Og selvom, jeg er vred over det, jeg hører fra inderkredsen af ‘freaks’ om dybt uretfærdig behandling, udhængning og latterliggørelse, så er jeg oprigtigt glad over den effekt mine små kurser i homøopati til husbehov har. Det er en sejr, hver gang vi sparer en tur til lægen, og behandler sygdom hjemme, med såkaldte alternative metoder.

Hver gang en deltager på et kursus har en positiv oplevelse med homøopatien, så får det etablerede system, det lidt sværere med at forklare sig. For når man først har oplevet homøopatien på egen krop, så klinger det hult, når det påstås at der ikke er evidens for homøopatien. Man oplever med sin egen krop, at informationerne fra systemet er begrænsede, og derefter er det helt naturligt at man begynder at stille spørgsmål til andre områder også. Det synes jeg er fedt! Det er sådan græsrodsbevægelser arbejder. Vi er mange små, der bringer forandring fra neden, for tilsidst at underminere de tunge konstruktioner.

Lige nu er snakken om alternative behandlingsmetoder en ulige og uværdig debat, der er styret af magt og penge. Men på trods af det, så vokser undergrunden. Det er systemets mangler der er undergrundens succes. Hvis systemet virkede, hvis patienterne blev raske, så var der ingen alternative behandlere tilbage. Men vi er her, og patienterne bruger os, i stigende grad. Alt imens vores sygehuse falder fra hinanden under pres fra dyr medicin og kostbare IT systemer.

Gad vide hvad fremtiden bringer?

Skærmbillede 2015-04-02 kl. 13.20.4030652895_10155300376120778_1002354940246114288_n43392943_10155859101431732_226057082409844736_nvaccine-billedefullsizeoutput_f5fullsizeoutput_14b

fullsizeoutput_107

Forfatter Mette Mitchell

Homøopat, BSc (hons), LCHE, MDSKH, RAB

8 thoughts on “Den konstante angst for at sige noget for højt

 1. Hvor er det rigtigt og godt skrevet. Tak for det. Et eksempel på hvad homøopati kan: Jeg har lige gennemgået en smertefuld operation i min hånd og fik i den forbindelse at vide, at jeg de næste 4-5 dage skulle give den fuld skrue med Panodil, Ibuprofen o. lign. Jeg har ikke taget en eneste smertestillende, kun brugt homøopati, og jeg kan mærke, at helingen suser derudad. Blot et eksempel på hvad homøopatien kan.

  Like

  1. Hej Vibeke. Tak for din kommentar! Ja, så kan man da mærke homøopatien sådan for alvor på kroppen. Jeg synes det er meget meget dumt at homøopati ikke bliver brugt efter operationer, når nu resultaterne ved at bruge det er så gode! Og det er jo heller ikke noget problem at udskrive lige til det. Jeg giver dig ret! Og bare fedt for dig at du ved hvordan du kan hjælpe dig selv uden alt det kemi! Knus Mette

   Like

 2. Jeg havde et par uger været plaget af udtrættende kløe fra små røde pletter i massevis ( heldigvis ikke i ansigt),
  Hos min alternative behandler fik han denne kløe helt væk på 2 minutter vhja. homøopatiske dråber.
  Så jeg købte de to slags dråber ( meget billigere end det meste trad. medicin) og sammen med dråber plus sørge for et par liter rent vand/dgl. til at skylle nyrerne godt igennem. På et par måneder var det helt iorden. Huden havde været nødt til i en periode at hjælpe nyrerne med at udsklle affaldsstofferne. Har prøvet henvisning til hudspecialister, og de er meget glade for creme med cortison-creme. Hvilket jo har sine bivirkninger.
  Har også andre virkeligt gode oplevelser mht. hvad homøopati kan, og dette gør da at hvis man er plaget af sygdom, tyr man selvklart til det der hjælper, ikk’!
  Altså,- mange der vælger det alternative gør det af mange grunde. ( vi er forøvrigt også ofte velbegavede og højtuddannede)
  Vi kan have afprøvet samtlige muligheder i trad. regi uden resultat eller ligefrem med negativt resultat.

  Like

  1. Jeg er 100% enig med dig! Det du beskriver her, er den oplevelse vi oplever dagligt i homøopatien. Man prøver (sgu) det tilbud der ligger først for, inden man begynder at smide 1000-kronesedler efter homøopater. Det er jo ikke billigt heller! Jeg vil påstå at de kroniske lidelser, dem skal man få behandlet i det alternative regi, der melder den allopatiske medicin fallit.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s